В предизборната програма на ГЕРБ сериозна част заема социалната политика.

...
В предизборната програма на ГЕРБ сериозна част заема социалната политика.
Коментари Харесай

Младен Маринов и Николина Ангелкова представиха социалните приоритети на ГЕРБ-СДС

" В предизборната стратегия на ГЕРБ сериозна част заема обществената политика. Ситуацията с разпространяването на пандемията от COVID-19 ни накара да сме по-гъвкави в другите политики, изключително в тази, обвързвана с поддръжка на уязвимите групи от популацията. Сега е времето да сме по-задружни като общество, с цел да се грижим за възрастните хора, за нашите баби и дядовци ", съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС Младен Маринов.

Заедно с регионалния координатор на Политическа партия ГЕРБ за София-област Николина Ангелкова и Адриана Стоименова те участваха в Пирдоп в полемика със обществени служащи за целите на ГЕРБ в обществената сфера.

Според Маринов главната тенденция в обществената политика през идващите 4 години е към повишение на квалификацията и образованието, към гарантирането на еднакъв достъп до учебни заведения, изключително на децата от по-уязвимите публични групи, към цифровизация на обществените услуги, което ще докара до по-лесен достъп до тях. Повишаване заплатите на обществените служащи също е измежду целите на ГЕРБ съгласно лидера на листата.

Николина Ангелкова акцентира, че през миналите 4 години обществената сфера е била във фокуса на ръководството на кабинета на Бойко Борисов. Тя открои нарастването на минималната и междинната работна заплата, както и на пенсиите. " И в този момент съвсем 2 100 000 пенсионери получиха по 50 лв. добавки към пенсиите. Ако ни гласувате доверие, предвиждаме годишна актуализация на пенсиите и при нов управнически мандат ", сподели Ангелкова.

 Снимка: ГЕРБ

Тя изброи и съответните цели като постигане на 2000 лв. междинна работна заплата и 1000 лв. минимална работна заплата, даване на профилирана обществена услуга за отдалечените региони, нов Кодекс за обществена протекция, нов Кодекс на труда и нов Закон за поощряване на заетостта. Според нея друга цел на политиката на ГЕРБ ще бъде " всеки, който употребява дадена обществена услуга самичък да преценя дали му е нужна или я употребява, просто тъй като му се поставя ". " Професията обществен служащ би трябвало да стане специалност на бъдещето, да бъде мечтана ", заключи Ангелкова.

Адриана Стоименова заяви, че държавното управление на Бойко Борисов още веднъж е удължило действието на мярката 60/40 и 80/20 за подкрепяне на бизнеса в най-пострадалите от пандемията браншове. Тя отговори и на доста съответни въпроси, които й бяха сложени от обществените служащи в Средногорието.

 Снимка: ГЕРБ

Агитационен материал на Политическа партия ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР