В предавнето Кой говори по Дарик радиоводещата Мария Черешева,политологът Атанас

...
В предавнето Кой говори по Дарик радиоводещата Мария Черешева,политологът Атанас
Коментари Харесай

Политолог по Дарик: Полагайки клетва, депутатите трябва да имат предвид интересите на народа

В предавнето " Кой приказва " по Дарик радиоводещата Мария Черешева,политологът Атанас Радев и журналистът Иво Беров проследиханачалото на работата на 49-ото Народно заседание. Парламентът започва с прекомерно неразбираем времеви небосвод. Гоститекоментирахапървия ден от работата на националните избраници, целите и очертаващите се компликации пред най-висшата институция в страната ни.

Заседанието беше намерено от най-възрастния народен представител - бившияпредседател на Народното събрание Вежди Рашидов. Именно това бе един от главните въпроси през днешния ден - ще успее ли Народно събрание да избере ръководител. Спомняме си куриозната обстановка в 48-мия парламент, в която 3 дни партиите не съумяха да съберат болшинство за своите претенденти и точно по този начин Рашидов застана отпред на Народното събрание. В една по-нормална политическа обстановка болшинството, което се събере към избора на новия ръководител е и това, което излъчва държавно управление. България обаче не се намира в такава обстановка и очите на политиците като че ли са вперени в нови избори.

" Изборът на ръководител не е наложително да предхожда образуването на болшинство. Трябва Народното събрание да продължи да работи, с цел да бъде признато съответно законодателство за Плана за възобновяване. Полагайки клетва, депутатите би трябвало да имат поради ползите на народа ", съобщи Атанас Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР