В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов, каза
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Германска компания ще инвестира над 1 млрд. евро у нас

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Никола Стоянов, сподели че още от първия ден са се пробвали да се борят с най-наболелите тематики за обществото - енергийните източници, помощта за най-засегнатите, инфлацията. „ Бележим нов огромен триумф във връзка с горивата. Намерението " Лукойл " да трансферира цялата си активност в България ще подкрепи стопанската система ни. Изчисленията са, че следващата година 700 млн. лв. ще влязат в бюджета “.

Той посочи, че няма да е нужно деругацията за страната ни да се трансформира.

„ Рафинерията има съществени разноски. Безмислено е да работят, в случай че не могат да изнасят, тъй като ще са на огромна загуба. Има огромна част от продукцията на „ Лукойл “, която не се продава в България, като авиационното гориво. Активите ѝ ще бъдат трансферирани от 1 януари “, посочи той във връзка новината, че " Лукойл " трансферира цялата си активност в България от януари 2023 година

„ По време на договарянията ние искахме да ги убедим в икономическата целенасоченост от това решение. Ние твърдо съблюдаваме всички интернационалните регламенти “, съобщи също министър Стоянов.

„ С решението да се изземват 33% от облагата на предприятието, те ще постъпват във фонд и ще се употребяват за разнообразни цели. Помощта за горива ще бъде разширена за превоз на обществено слаби хора “, изясни министърът на стопанската система.

По думите на Стоянов електрическата енергия от възобновимите енергийни източници ще стане една нова ниша, която ще се създава. Към нея към този момент имало интерес от западноевропейски страни.

„ Кризата от Коронавирус сподели, че би трябвало да се търсят решения по-близо до дома.Енергийната рецесия, подбудена от войната в Украйна е доста сериозна. Ние сме обезпечени за зимата, до момента в който други не са. Енергия има и ще има и то на положителни цени. Затова фирмите желаят да местят машини и да работят у нас “, изясни Никола Стоянов.

Имам вяра, че ще се сформира държавно управление, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР