В предаването Лице в лице по БТВ Корнелия Нинова каза,

...
В предаването Лице в лице по БТВ Корнелия Нинова каза,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП е готова да подкрепи онези закони за Шенген и Плана за възстановяване и развитие

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Корнелия Нинова сподели, че това, което се случва сега в страната с наводненията е като филм на ужасите. „ Едно и също нещо се повтаря с един и същи резултат. Това към този момент би трябвало да спре. Тези наводнения не са единствено по виновност на дъжда. "

Тя добави, че природата не може да бъде спряна, само че открои четири казуса, които са „ спомогнали " за нещастието в Бургаско - язовирите, реките, горите и кражбите.

Днес министър-председателят Николай Денков призна в Народното събрание, че два язовира над Царево са прелели. В България има над 6800 язовира, от които над 4000 са общински, обаче общините нямат средства да ги поддържат. Има и такива, за които не се знае кой пък би трябвало да ги поддържа. Необходим е надзор над язовирите, тъй като в този момент се раздават на концесии на частници, които единствено желаят да натрупат пари от тях, разяснява Нинова.

По думите ѝ 315 речни корита са за разчистване, като до края на годината страната е финансирала почистването на едвам 10. Сред другите проблеми Нинова посочи още безконтролната сеч на горите и като цяло корупцията в страната.

„ Ето за какво ние предлагаме законодателни промени още от януари 2022 година Все още нито един от тези закони не е мръднал, по тази причина отново ще ги внеса в Народното събрание ", безапелационна бе Корнелия Нинова.

Тя уточни още, че Българска социалистическа партия е подготвена да поддържа тези закони, които са значими за България - Шенген и ПВУ.

Това, което е рационално за европейското развиване на България, ще го подкрепим. Имаме запаси към Закона за КПКОНПИ, тъй като там разногласието е по какъв начин да си разделят властта в сглобката, сподели тя.

На въпрос за военния спор в Украйна, Нинова счита, че и двете забъркани страни „ помпат войната ", и за следващ път прикани да се търси кротичък излаз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР