В повечето случаи до момента нападенията са били с цел

...
В повечето случаи до момента нападенията са били с цел
Коментари Харесай

Капитан Димитров: Похитителите подкрепят една от страните във войната Израел-Хамас

В множеството случаи досега нападенията са били за пиратство и искане на откуп. Досега няма искане за подобен. За момента знаем, че похитителите поддържат една от страните в спора в Близкия изток. Тепърва ще се обяснява какво значи това. Това съобщи президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани капитан Димитър Димитров в ефира на Българска национална телевизия.

Той изясни, че екипажите на комерсиалните кораби са подготвени по какъв начин реагират в рискова обстановки, една от които е отвличане и похищение на плавателния съд.

" Всеки транспортен съд има проект за сигурността на кораба, в който детайлно се разказват отговорностите на всеки един член на екипажа, като всеки от тях минава през наложително образование за дейности в такива обстановки. Специално а набези по въздух аз не съм виждал в проектите дейности в такава обстановка, до момента не е имало подобен случай за отвлечен транспортен съд по въздух. Едно от нещата е да се натисне паник бутон ", посочи президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани.

" На множеството кораби има цитадели, което са паник стаи, от време на време е допустимо нападателите да проявят принуждение в тези стаи. Разписано е по кое време екипажа ги употребява. Зоните с нараснал риск се афишират от интернационалните организации на застрахователите, тозирайон не е разгласен за подобен. Всяка компания преценя зоната, в кояъо плава кораба ", сподели капитанът.

Автор: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР