В посолството на САЩ в София е била намерена свастика,

...
В посолството на САЩ в София е била намерена свастика,
Коментари Харесай

Откриха свастика в охраняема част на Американското посолство, САЩ осъди инцидента

В посолството на Съединени американски щати в София е била открита свастика, изрисувана с лилаво мастило върху завеса на прозорец. Информацията е на американската медия Axios, която прибавя, че случаят се е случил в предпазена част от постройката на представителството на Щатите в България.

Новината е стигнала до Вашингтон в петък, откакто посолството в София е изпратило дипломатическа депеша, описваща случилото се. Изображението е било разпознато за първи път на 28 януари, ден след Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.

Свастиката е открита в предпазена част на посолството, което демонстрира, че този, който я е нарисувал, е имал достъп до американското дипломатическо посланичество, настояват източници, осведомени с телеграмата.

" Департаментът приема този въпрос извънредно съществено ", съобщи Нед Прайс - представител на Държавния департамент. " Ние недвусмислено осъждаме всевъзможни случаи на ненавист или пристрастия на работното място, какъвто, наподобява, е този случай “.

" Това е неприветлив знак, който символизира всичко, против което ние се противопоставяме ", добави Прайс. " Ангажирани сме да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Държавният департамент, в това число нашите постове в чужбина, остават приветливо, приобщаващо и свободно от предубеждения работно място “.

Друга свастика беше открита в асансьор в самия Държавен департамент на Съединени американски щати през юли предходната година, напомнят от Axios. Тогава президентът Джо Байдън съобщи: „ Нека бъда явен - антисемитизмът няма място в Държавния департамент, в моята администрация и на никое място по света. От нас зависи да не осигуряваме място за омразата и да се противопоставяме на фанатизма ".

По случая от края на януари 2022, за който не е съобщено официално на страницата на американската задача в София, се води следствие.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР