В последно време тревожността и безпокойството са заели толкова много

...
В последно време тревожността и безпокойството са заели толкова много
Коментари Харесай

Как тревожността убива имунитета

В последно време тревогата и безпокойството са заели толкоз доста пространство в живота ни, че дълбокият и нескончаем стрес се е трансформирал в непрекъснат сателит на милиони хора. Мнозина, които постоянно не могат да спят дълго време и се усещат разрушени даже през почивните дни, нахвърлят се върху околните си и нищо не им оказва помощ да намерят равновесие. Стандартните способи - сън, промяна на ситуацията, отмора - към този момент не работят. Най-неприятното е, че всичко това освен трови всекидневието ви, само че и убива имунната ви система, която е доста нужна сега, тъй като към момента има доста работа за извършване в този момент и доста за извършване в бъдеще.

Защитните механизми на човешкото тяло са построени по този начин, че всичко в тази система е взаимосвързано. Болките в гърба могат да причинят увреждане на зрението, а прекомерното натоварване може да докара до серия от ПТП, от време на време продължителни, с затруднения и дълго време за възобновяване. Така че тревогата и стресът могат да изтощят имунната система. Ето по какъв начин се случва това:

- Имунната и нервната система са тясно свързани. Централната нервна система е главният проводник на информация за всички " неизправности " и сигнали за тяхното премахване. Когато тя е отслабена от стрес, скоростта на предаване на " апелите " може да бъде понижена и отговорът на имунната система, активирането на защитните и елиминационните режими да се забави.

- Слабият стрес провокира защитни реакции в организма, до момента в който мощният стрес ги потиска.

- Животът в непрекъсната натовареност и с възходящ физически и прочувствен стрес може да докара до развиване на синдрома на хроничната отмалялост

- заболяване, при което човек е непрекъснато слаб, постоянно болен и изтощен, и вследствие на това до нервни разстройства и физически болести. Подобно положение може да се развие след тежко вирусно заболяване

За да мислите по-малко за себе си и за личните си проблеми, най-разумното е да се концентрирайте върху това да помагате на други хора, които са в по-лошо и мъчно състояние. Според психолозите, това е добра и подпомагаща всекидневна антистрес терапия. Мислете положително и се опитвайте да помагате даже на непознати!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР