В последно време на пазара се появиха всевъзможни масла от

...
В последно време на пазара се появиха всевъзможни масла от
Коментари Харесай

Защо да ползваме джинджифилово масло

В последно време на пазара се появиха всевъзможни масла от разнообразни растения, които имат разнородни предопределение. Днес във фокуса на вниманието е маслото от джинджифил , което към момента не е толкоз употребявано у нас, само че и то има своите изгоди, с които е добре да сме осведомени.

Джинджифилът от дълго време се слави като в действителност потребен за здравето ни. Чаят оказва помощ при простуда и грип, водата с джинджифил и лимон пречиства и подкрепя отслабването и още, и още.

Как се прави

Джинджифилът е растение с по-голямо маслено наличие - сред 1 и 3%. За производството на един литър етерично масло са нужни към 50 кг изсушен корен. Англия, Китай и Индия са топ три страните, които създават този артикул, като за най-качествено се счита индийското.

Маслото от джинджифил има комплициран състав, в който влизат и редица потребни витамини и минерали - магнезий, калций, натрий, желязо, цинк, витамини С, А и от групата В. Има светложълт усет и мирис, който зависи от концетрацията на екстракта. При всички случаи обаче е по-силен от този на корена.

 Снимка 399003

За какво се употребява

Джинджифиловото масло има необятна приложимост. Така както потреблението на корена работи противовъзпалително и понижава болката, по този начин и локалното приложение на маслото облекчава болки и усъвършенства кръвообращението .

Освен това се предлага за отнасяне на ухапвания от комар за попречване на заразяване с малария. Помага и при артритни болести, мускулни схващания и разтягания.

Маслото се употребява необятно и за облекчение на храносмилателни разстройства, като отичане, газове, мъчителни конвулсии, диария и даже утринно гадене при бременност.

Джинджифилът подкрепя храносмилането , също по този начин усилва апетита. Маслото има и антисептично деяние и може да се употребява при хранителни отравяния за възобновяване на естествената стомашна и чревна флора.

 Снимка 399006

Джинджифиловото масло е потребно и за сърцето , тъй като понижава риска от атеросклероза и образуването на кръвни съсиреци. Предпазва и от коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане и висок холестерол, в случай че се приема всекидневно.

Маслото редуцира равнищата на стрес и се употребява за масаж и ароматерапия. Според разнообразни проучвания, оказва позитивен резултат върху желанието за секс и мъжката потентност.

За какво да внимаваме

Маслото от джинджифил, което можем да си закупим, не е изключително мощно съсредоточено и не би трябвало да работи като дразнител, когато се нанесе върху кожата.

 Кафето, джинджифилът и по-добрият старт на деня
С какво да сменяем кафето заран

Не, не е чай

Все отново, целесъобразно е да създадем тест върху дребен сектор , с цел да забележим дали ще има реакция. Трябва да имаме поради обаче, че маслото прави кожата фоточувствителна, по тази причина не трябва да се нанася преди излагане на слънце, написа Mercola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР