В последния от серията почивни дни се очаква натоварен трафик.

...
В последния от серията почивни дни се очаква натоварен трафик.
Коментари Харесай

Очаква се натоварен трафик по пътищата

В последния от серията почивни дни се чака претрупан трафик. Екипи на пътна полиция ще дежурят по най-натоварените трасета. 

Ще продължи акцията против пияни и дрогирани водачи, тъй че водачите да не потеглят на път, в случай че са пили алкохол или са приемали наркотични субстанции, предизвестяват от Пътната полиция. В четири града на страната - София, Пазарджик, Благоевград и Русе, инспекциите са взаимни с Петролната и газова асоциация. На доста бензиностанции в страната са сложени стационарни апарати за тестване за алкохол. Освен това водачите ще могат да си вземат и еднократни тестери, които могат да употребяват преди потегляне и сами да преценяват дали да забавят пътуването си или да поверят ръководството на различен.

В случаите, в които лидерът кара след приложимост на алкохол – при централизация от 0,5 до 1,2 на 1000 срокът на отнемане от права за ръководство на МПС е до 12 месеца, а санкцията - до 1000 лева.  Ако водачът ръководи транспортно средство при централизация над 1,2 на 1000 - се санкционира с отнемане от свобода  до три години. 

Вижте още във видеото.

 

Последен ден без „ синя “ и „ зелена “ зони в София

Днес е последният от серията празнични дни, в които паркирането на синя и зелена зона в столицата ще бъде гратис. Заради Великден от Центъра за градска подвижност оповестиха, че няма да е нужно столичаните и гостите на града да заплащат за прекъсване в избраните зони за интервала от 14-ти до17-ти април. От вторник още веднъж ще важат познатите такси и позволено време за престой.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР