В последните седмици една от най-големите атракции в Осло не

...
В последните седмици една от най-големите атракции в Осло не
Коментари Харесай

Моржът, който плати с живота си човешкото любопитство

В последните седмици една от най-големите атракции в Осло не оказа не някой музей, а един морж, който си беше избрал пристанището на града за място за отмора. 600-килограмовото женско животно редово се излягаше на лодките или кея в търсене на мира.
 Фрея - 600-килограмовият морж, който се настани в пристанището на Осло
Моржът, който потапя лодки в Норвегия

Фрея стана международна звезда

Това че Фрея, както я нарекоха всички, се трансформира в локална атракция, обаче й коства скъпо.

В края на предходната седмица Министерството на риболова и водите на Норвегия все решение моржът да бъде подложен на евтаназия за сигурността на хората. И не - не е имало случай Фрея да нападне някого. Просто хората по този начин й не се вслушаха в препоръките на управляващите да не я доближават прекомерно.

Самото министерство по-рано разгласява фотография, на която се вижда, че огромна навалица хора, в това число и деца, стоят единствено на сантиметри от моржа. Затова и в неделя животното е било евтаназирано, оповестяват от Военновъздушни сили.

От министерството прецизират, че са обмисляли и други способи за " справяне " със обстановката, само че са решили, че този е най-правилният. Това провокира вълна неодобрение в обществените медии - доста хора разясниха, че Фрея е станала жертва на човешкото незнание и обстоятелството, че за мнозина е било по-важно да снимат от близко животното, в сравнение с да помислят за сигурността.

Моржовете са предпазен от закона морски бозайник, който живее много по-северно от Осло. Причината Фрея да стигне толкоз на юг евентуално са измененията в климата. Случаите на експанзия от страна на моржове към хора са извънредно редки. Почивай в мир, Фрея.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР