В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с

...
В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с
Коментари Харесай

Официалната позиция на Юлиан Вергов по случая с Диана Димитрова

В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с признанието й, че е била жертва на принуждение от страна на собствен сътрудник. Оказа, че въпросният сътрудник, който актрисата упреква, е Юлиан Вергов. От направена обява на актрисата във Фейсбук през вчерашния ден разбрахме, че Софийската районна прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане за упражнено принуждение против нея. А през днешния ден, 15 март, към този момент е ясна и формалната позиция на Юлиан Вергов по случая. В публично известие до медиите, артистът за пръв път приказва за случая.
 Диана Димитрова, Владимир Карамазов и нападките на актрисата към артиста
Диана Димитрова за мненията на Владимир Карамазов по неин адрес

Какво показа актрисата на своята Фейсбук страница

" Смятам, че когато човек е почтен, е извънредно унизително да стартира да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с самообладание и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе нескрито, което постоянно се случва по един или различен метод ", написа Вергов и добавя. " Както допускам всеки родител на мое място би направил, избрах да спестя на детето и фамилията си последствията от каквото и да било мое появяване в медиите по този мотив. Независимо по какъв начин се отрази това върху мен и какво ми костваше. "

Актьорът продължава с думите, че е желал предварителната инспекция да мине, тъй като не счита, че е редно да се манипулира публичното мнение по какъвто и да било метод. " Затова изчаках прокуратурата да излезе със умозаключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата. "

Юлиан Вергов обаче не стопира дотук, той продължава с разясненията по случая. Разказва, че се среща с Диана Димитрова на фотосите на сериала " Откраднат живот " и двамата имат близки другарски и професионални взаимоотношения.

" Единственият спор, който съм имал с нея, е бил чисто вербален. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, видяни от мен (в телефона на щерка ми) текстови и гласови известия от Диана Димитрова, чието наличие не поисквам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми не желаете да знаете какво видях там. И все пак държа да заявя напълно ясно, че аз в никакъв случай не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо принуждение от моя страна ", изрично декларира артистът, като прибавя, че всеки, който твърди противоположното, е чисто и просто измамник. "

Пояснява, че единствената причина да не повдигна обвиняване против Диана Димитрова за безчинство над малолетна, е с цел да отбрани щерка си и да не ѝ предизвиква, всичко, би последвало. " А с цел да предпазваш или защитаваш някого, който обичаш, от време на време се постанова да изтърпяваш неща, които са свързани с несправедливост или огорчение. С неистини. Макар, да ти идва да крещиш. "

Юлиан Вергов продължава с думите, че желае да обърне внимание на нещо доста по-голямо и значимо. Нещо доста по-сериозно от персоналния му живот и име. " Борбата против насилието над дами - идея, в която аз безусловно имам вяра и поддържам. "

По думите му това е една болна и незадоволително осветена територия от живота ни, която е толкоз сензитивна, че всяка корист с нея е равна на закононарушение. Изхождайки обаче от своя случай, в който индиректно и той е забъркан, и който придобива необятен публичен отзив, артистът схваща, че когато един човек излъже, че е станал жертва на принуждение, и това стане притежание на всички, следствията са съдбовни.

" Доверието към всяка последваща същинска жертва на каквото и да било принуждение, ще бъде подкопано и подозрението, че това може би не е истина, постоянно ще остане. Това е безусловно неприемлива обстановка, с която би трябвало да се оправим оптимално бързо, с цел да не се получи резултатът на снежната топка. Не би трябвало да позволяваме от една неистина да пострадат хиляди действителни жертви, тъй като никой към този момент може би няма да им повярва. "
 Диана Димитрова, Юлиан Вергов, СРП, прекратяването на преписката и какво споделят очевидци за случилото се
Какво се случва с Диана Димитрова и Юлиан Вергов

Решението на Софийската районна прокуратура

Според артиста насилието има доста и разнообразни форми и включително влизат психическият тормоз, набеждаването на почтен човек, лъжливите вести, злонамереното уронване на престижа, клеветата, внушенията без споменаване на име, всяка опасност над децата ни. " Затова е наложително да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И би трябвало да се борим против него всеки ден ", написа още Вергов. Той приключва с думите: " Мили хора, пазете си децата. Не знаете от кое място, с какво и кой може да ги заплаши. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР