В последните години се убедихме, че ако сред изпълнителите на

...
В последните години се убедихме, че ако сред изпълнителите на
Коментари Харесай

BTS продължават да пишат история, но се забъркаха в страшен политически скандал - вбесиха Китай

В последните години се убедихме, че в случай че измежду изпълнителите на едно парче е Джейсън Деруло или BTS, то това парче е " обречено " на върхове, триумфи и покорени ранглисти. Така се случи и с ремикса на Savage Love, който оглави топ 100 на Billboard. 

Виж още: Тита отвърна на злобарите: Щастлива е, обичана е, усеща се добре с новия обичан мъж!

На второ място в класацията на Billboard пък е... още веднъж BTS! Само че с Dynamite. Това още веднъж е връх, защото до момента сходно окупиране последно са правили Black Eyed Peas и то през към този момент далечната 2009 година Тогава преди всичко в Billboard бяха " I Gotta Feeling " и " Boom Boom Pow ". 

Виж още: " Стъпка напред " и в персоналния живот за Михаела Маринова? Певицата: Не се знае какво ще се случи!

Но насладата от върха евентуално бързо се е изпарила, откакто RM от групата разяснява една прекомерно конфликтна тематика за далечния изток - Корейската война. RM съобщи, че това е " история на болежка " за Южна Корея и Съединени американски щати, защото в интервала на войната, 1950-53 година, двете страни са били съдружници. Този коментар разгневи китайските консуматори на обществените мрежи, защото Пекин поддържа Северна Корея във войната.

Виж още: Напусна ни Бърта от " Двама мъже и половина "! Актрисата умря след затруднения в болница

" Ние постоянно ще помним историята на болката, която нашите нации споделиха и безбройните човешки жертви ", сподели той. Коментарът обаче провокира и реакции и на комерсиално равнище, откакто реклами с присъединяване на BTS изчезнаха от китайските уеб сайтове. А ставаше въпрос за марки като Fila, Samsung и Hyundai, написа BBC. 

Виж още: Биляна Лазарова с тежко самопризнание за сериозна борба: Призна, че страда от хранително разстройство

BTS има в действителност доста почитатели в Китай. Страницата на групата в Weibo, най-популярната обществена мрежа в Китай, има 5 млн. почитатели. " BTS не би трябвало да печелят повече от Китай ", написа консуматор на Weibo. " Ако желаете да печелите от китайските си почитатели, би трябвало да се съобразите с китайските усеща ", споделя различен. 

Виж още: Елени vs. Елена: Актрисата от All Inclusive за живота сред Сливен и Закинтос и каква е в действителност тя

По време на Корейската война са починали близо 200 000 южнокорейски бойци и 36 000 американски. Цивилните жертви са милиони. Според китайските управляващи 180 000 китайски бойци са изгубили живота си на бойното поле. Именно по тази причина държавният Global Times написа, че изказването на RM е едностранчиво и по този метод той е засегнал възприятията на китайците, като отхвърля историята им.

Изображение: Getty images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР