В последната година приложението Тик Ток от място за забавление

...
В последната година приложението Тик Ток от място за забавление
Коментари Харесай

Измама в Тик Ток! Лъжеукраинци просят дарения от потребители

В последната година приложението Тик Ток от място за развлечение се трансформира в платформа за политически мнения, активизъм и агитация. Към този миг качваният контент в приложението е мощно привързан с нашествието на Русия в Украйна.

Масово инцидентни консуматори се възползват от обстановката в Украйна и мамят гледащите, като ги карат да им пращат дарения, тъй като са „ останали без дом” или просто са в усложнение. В Тик Ток това става елементарно с опцията " изпращане на подарък " - пращаш подарък на индивида, качил видеото, до момента в който го гледаш, единствено с едно натискане, само че до каква степен индивидът в действителност е на място и е пострадал от случката е доста противоречиво.



Доста от оповестените видеа са снимани в други градове по време на други военни спорове, а не сега в Украйна, само че някои от потребителите употребяват подправено аудио и залъгват хората, че са на място, което се бомбардира, като даже употребяват актьорските си умения и плачат, търсейки състрадание.

Дезинформацията по време на война не е оригиналност. В другите обществени мрежи потребителите също не пропущат да изразят мнението си по дадена тематика даже и да не са способени по нея, за да събират „ лайкове”, а войната сред русофили и русофоби се развива с цялостни темпове.

В момента специалисти от целия свят поставят старания да отстранен и баннат всички подправени профили, които злоупотребяват с доверието и хуманността на хората и печелят на гърба на нещастието.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР