В поредния брой на предаването Аз съм ви срещаме с

...
В поредния брой на предаването Аз съм ви срещаме с
Коментари Харесай

Боян Кьосев в предаването Аз съм

В следващия брой на предаването " Аз съм " ви срещаме с 16-годишния Боян Кьосев, който е част от академията на баскетболния клуб ЦСКА.

Първият му допир с оранжевата топка идва, когато Боян е единствено на 7 години се записва в школата на Берое Стара Загора, където играе под управлението на Планимир Дафинов, който по думи на Кьосев го е построил като играч и е повода младият играч да се присъдени към " алените ".

" Откакто съм в ЦСКА, играя на позицията гард. Преди това в Берое бях крило, защото преди бях по-висок от моите съотборниците, само че с времето те ме изпревариха. В момента обаче съм благополучен да бъда гард, тъй като това е доста по-елитна и по-желана позиция в целия свят. За мен най-важното е един гард да има добра пукотевица, отбрана и да умее да вижда играта ", споделя 16-годишният баскетболист.

Идолът на Боян Кьосев в баскетбола е звездата на Далас Маверикс и някогашен първенец в НБА с Кливланд Кавалиърс Кайри Ървинг поради метода му на игра, придвижването му по паркета, дрибъла му с топката и други.

Едва 16-годишен надареният гард към този момент дебютира и за мъжкия състав на ЦСКА в Националната баскетболна лига (НБЛ), което самият той дефинира като най-хубавото достижение дотук в нежната си кариера.

" Баскетболът е всичко за мен, научи ме на доста неща и ми оказа помощ да си изградя привички като човек. Моята рецепта е, че човек в никакъв случай не би трябвало да се отхвърля, да поставя доста труд и да има религия в себе си. Най-голямото ми предпочитание сега е да се представим мощно с националния тим до 16 година, с който лятото ще играем на европейско състезание в Дивизия " А ", показа още Боян Кьосев.

Цялото предаване с присъединяване на младия баскетболист гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР