В понеделник започва вторият кръг от преговори за структура и

...
В понеделник започва вторият кръг от преговори за структура и
Коментари Харесай

Нинова за преговорите: Светят ми всякакви лампи, но целта е да гарантираме сигурност на България

В понеделник стартира вторият кръг от договаряния за конструкция и личен състав на Министерския съвет . Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след договарянията с Демократична България и самостоятелните депутати за сформиране на държавно управление.

" Утре би трябвало да затворим първия стадий на диалозите. Декларирам от името на всички, с които сме преговаряли до момента, че името на премиера би трябвало да е излъчено от Политическа партия . По време на договарянията и мена не сме обсъждали ", безапелационна беше тя. Нинова изясни, че към момента не може да върне директория с името на претендент за министър-председател на президента, защото най-голямата групировка в договарянията има условия с цел да се случи това.

Корнелия Нинова посочи, че " Продължаваме промяната " упорстват първо да се одобри закона за КПКОНПИ и да се подсигурява антикорупционно болшинство . " И желаят това да стане с гласоподаване в Народното събрание, а освен на думи. Това слага въпроса какъв брой време може да се държи мандата. Затова по-дълго обсъждахме процедури, съкращаване на процедури, изключителни съвещания, само че да потвърдим, че има болшинство за битка с корупцията ", уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.

" Времето става доста значим фактор в тези договаряния, тъй като ние не можем да държим безпределно мандата ", изясни тя.

По думите й Българска социалистическа партия се отнася почтително към всички депутати, без значение техните вътрешно партийни разлики, раздели и събирания. " Разбираме, че задачата ни е доста по-голяма от персоналните несъгласия и егото. Има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която на следващия ден ще затворим и ще ви представим в окончателния й вид ", уточни водачът на левицата.

Тя изрази оптимизъм, че в последна сметка Българска социалистическа партия ще успее да събере на една маса за договаряния Политическа партия и Има Такъв Народ, както и отделилите се от тях депутати. По-рано на среща с мандатоносителите, последните показаха " извънреден песимизъм към изявената диалогичност на Има Такъв Народ " и предизвестиха Нинова да бъдат " извънредно деликатни в оценката на тяхното предпочитание за работа ".

Запитана дали от това не й светва алена лампичка, Корнелия Нинова съобщи: " Светват ми всевъзможни лампи. Въпрос на воля, самообладание и цел - задачата е да подсигуряваме сигурност на България и българските фамилии. Като имаш такава цел търсиш пътищата. "

" Надделява мнението за политически кабинет в договарянията. Вторият кръг договаряния ще бъдат поотделно с партиите за съответни имена, а по-късно ще се срещнем с всички, с цел да разясняваме имената на новия кабинет ", добави водачът на столетницата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР