В понеделник в Дома на Европасе проведе дискусия Гражданите могат

...
В понеделник в Дома на Европасе проведе дискусия Гражданите могат
Коментари Харесай

Димитрис Димитриадис, ЕИСК пред FN: В борбата с дезинформацията най-важно е образованието

В понеделник в Дома на Европасе организира полемика „ Гражданите могат да се опълчват на дезинформацията “ – гражданско общество за открит либерален спор. На форума бяха представени  практики и планове, които се създават в границите на Европейски Съюз. Разговаряме с господин Димитрис Димитриадис, ръководител на секция „ Външни връзки “ (REX) в Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и един от  главните участници в полемиката.

 

Основното на което би трябвало да заложим, когато приказваме за битка с дезинформацията е образованието. Новата генерация би трябвало да разбере, че оттук насетне това ще бъде част от живота ни, тъй като медиите и по особено обществените мрежи ще продължат да имат водеща роля в на

Но без обучение хората ще бъде невероятно за хората да схващат какво в действителност става в света. Не е допустимо за жителите да схванат кой стои зад една или друга информация няма да могат да схващат какво става. Затова е от извънредно значение да сме образовани с цел да създадем взаимовръзките и подтекста, да разберем наличието, за какво и по каква причина споделя дадена на дадена информация с цел да. Затова считам, че би трябвало да бъдем изключително деликатни във възприемането на дадена информация.

Ролята на гражданското общество в процеса на битка с дезинформацията е основен.  Ние стартираме този план тук в София и ще продължим и в останалите европейски столици, с цел да отворим този спор. Основното ни обръщение към хората е, че би трябвало да бъдат деликатни когато получат дадена информация. България е демократична страна, България е член на Европейски Съюз, България е част от общността. Но е в заплаха както и всички останали европейски страни, за подобен вид дезинформация, тъй като основните играчи в света употребяват медиите с цел да трансформират и да трансферират подправена информация към жителите.

 

Да. Всичко би трябвало да стартира от нула още от най-ранна възраст.

Защото в този момент децата играят с такива игри. Например в случай че дам образец със себе си, за първи път имахме тв приемник в къщи, когато бях на 13 години. Сега даже пет годишните употребяват интернет и всички медии. Това е доста значимо и решаващо.

На първо място са родителите. Трябва да се работи посредством обучение, фамилията, учебното заведение и гражданското общество. Всички дружно би трябвало да работим в една посока. Това е развой, не е единствено конференция или семинар. Не е урок, належащо е всичко това да се случва по едно и също време. За да запазим демокрацията и човешките полезности.

Това е нашето обвързване.  Трябва да осъзнаем, че живеем в напълно нов исторически интервал. С войната в Украйна за Европа се отваря нова страница -нашата обща история и оттук насетне би трябвало да сме доста деликатни, какво става в Европа, в нашия район, на Западните Балкани и като цяло.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР