В понеделник сутринта петролът поскъпва с над 2% заради растящата

...
В понеделник сутринта петролът поскъпва с над 2% заради растящата
Коментари Харесай

Петролът започва седмицата с рязко поскъпване

В понеделник сутринта петролът нараства с над 2% поради растящата убеденост на трейдърите, че страните участнички в съглашението за ограничение на добива ОПЕК+ ще продължат периода на неговото деяние. Срещата на тази тематика е на 1 и 2 юли във Виена.

Ръстът на котировките се поддържа също по този начин и от договореността на водачите на Съединени американски щати и Китай за помирение в комерсиалната война и за обновяване на договарянията по противоречивите въпроси. Поради тази причина Вашингтон се отхвърля за неопределен срок да вкарва нови мита върху вноса на китайски артикули а сумата от порядъка на 3000 милиарда $.

Августовските фючърси за сорта Brent се търгуват през днешния ден сутринта на лондонската борса ICE Futures на равнище $66,55 за барел, което е с $1,81 над цената от закриването на сесията в петък. Тогава тези договори поевтиняха с $0,93, до $64,74 за барел.

Американският пример WTI с доставка август в това време на нюйоркската стокова борса нараства с $1,51 (2,45%), до $59,98 за барел. В петък неговата цена спадна с $0,96, до $58,47 за баррель.

Русия и Саудитска Арабия са се договорили да се продължи действието на пакта ОПЕК+ в същите размер на редуциране на петролния добиви с 6-9 месеца. Това съобщи президентът Владимир Путин на конференция след срещата на G20 в събота. Руският енергиен министър Александър Новак означи, че свята за по-целесъобразно продължаването на съглашението с 9 месеца.

Колкото по-дълъг е хоризонтът на съглашението за ограничение на добива, толкоз по-сигурна и предсказуема става обстановката на петролния пазар, означи генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР