В понеделник президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе даде коледна

...
В понеделник президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе даде коледна
Коментари Харесай

Коледно: Освободиха 1004 затворници

В понеделник президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе даде коледна прошка на 1004 наказани в цялата страна, заяви чиновник на пандиза за организация Агенция Франс Прес. Комисарят на пандизите Гамини Дисанаяке съобщи, че освободените са били в пандиза, тъй като не са могли да платят дължимите санкции.

Шриланкийският вестник " Дейли нюз " заяви, че от пандизчиите, които ще бъдат освободени, 989 са мъже, а 15 са дами пандизчии.

През май Шри Ланка, в която доминират будистите, също освободи пандизчии по случай празника Весак, на който се празнува раждането, просветлението и гибелта на Буда.

Последното опрощение пристигна, откакто полицията арестува близо 15 000 души по време на едноседмичната акция за битка с опиатите, подкрепена от военните, която беше спряна в навечерието на Коледа.

Властите оповестиха, че са задържани 13 666 обвинени, а близо 1 100 наркомани са арестувани и изпратени за наложителна рехабилитация във военно заведение, заяви китайската осведомителна организация Синхуа.

Затворите в Шри Ланка са хронично претъпкани. По публични данни към петък в пандизите, предопределени за 11 000 души, е имало близо 30 000 пандизчии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР