В понеделник Колумбия изиска израелският посланик да напусне страната на

...
В понеделник Колумбия изиска израелският посланик да напусне страната на
Коментари Харесай

Колумбия гони израелския посланик след скандал заради Газа

В понеделник Колумбия изиска израелският дипломат да напусне страната на фона на влошаващия се спор във връзка забележките на президента Густаво Петро по отношение на войната с Хамас, оповестява АП.

Външният министър Алваро Лейва сподели, че " пратеникът Гали Даган би трябвало най-малкото да се извини и да си тръгне ". Поводът бе, че той  подлага на критика сравнението, изразено по-рано от Петро, на израелските офанзиви против Газа с нацисткото гонене на евреите.

Лейва разкритикува в обществените медии " грубостта " на отговора на Израел към Петро, добавяйки: " Срамота ".

Припомня се, че Петро, в обява в X (бивш Twitter), упрекна израелския министър на защитата Йоав Галант, че употребява език за народа на Газа, сходен на това, което " нацистите споделиха за евреите ".
 Израел към Съединени американски щати: Това ще бъде дълга война
Израел към Съединени американски щати: Това ще бъде дълга война

Блинкън: Съединени американски щати ще запазят бездънен ангажимент към правото на Израел, задължението да пази себе си и народа си

Първият ляв президент на Колумбия съобщи, че " демократичните нации не могат да разрешат на нацизма да се възвърне в интернационалната политика ".

В неделя Израел, един от главните снабдители на оръжие за колумбийската войска, съобщи, че стопира износа за южноамериканската страна, до момента в който дипломатическата омраза ескалира.

Говорителят на израелското външно министерство Лиор Хаят сподели, че посланикът на Колумбия Маргарита Манхарес е била призована поради " враждебните и антисемитски изказвания " на Петро.

Изявленията на президента бяха признати с неразбиране, сподели представителят. Той упрекна Петро в изложение на поддръжка за зверствата, осъществени от терористите на " Хамас ", подклаждане на антисемитизъм, засягане на представителите на страната Израел и опасност за мира на еврейската общественост в Колумбия.
 Израел се закани да заличи
Израел се закани да заличи " Хамас "

Новото държавно управление има за главен приоритет войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР