В полунощ изтече ултиматумът на Лондон към Москва да даде

...
В полунощ изтече ултиматумът на Лондон към Москва да даде
Коментари Харесай

Изтече ултиматумът към Москва да даде обяснения за отравянето на Сергей Скрипал

В среднощ изтече ултиматумът на Лондон към Москва да даде пояснения във връзка абсурда с отровения някогашен съветски шпионин и щерка му в английския град Солсбъри, оповестиха международните организации.

 
Вчера английският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни пред Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в британски град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.

 
Още преди приключването на крайния период Москва даде да се разбере посредством посолството си в Лондон, че няма да отговори на ултиматума, до момента в който не получи мостри от химическото вещество, за което приказват английските следователи.
 
В нота до английското външно министерство посолството съобщи, че Русия не е обвързвана със случилото се в Солсбъри , където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство С ергей Скрипал и щерка му Юлия.


 
" Англия би трябвало да съблюдава Конвенцията за възбрана на химическото оръжие, която планува взаимно следствие на случая, на което Москва е подготвена ", се показва в известието на посолството, представено от ТАСС.
 
Посолството изиска също пояснения от английското външно министерство за " закани за хакерски атаки " против Русия , отправени в английския парламент и медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР