В полския град Познан премиерът Бойко Борисов участва в Срещата

...
В полския град Познан премиерът Бойко Борисов участва в Срещата
Коментари Харесай

Според Борисов европейската перспектива на Западните Балкани няма алтернатива

В полския град Познан министър председателят Бойко Борисов взе участие в Срещата на върха на самодейността „ Берлински развой ". Пред държавните и държавни ръководители от балканските страни и сътрудниците им от Германия, Англия, Полша, Австрия, Италия и висшият представител по външна политика на Европейския съюз Федерика Могерини, бъргарският министър-председател съобщи, че основната дума би трябвало да бъди доверие и че за това би трябвало да се работи.

Борисов означи, че европейската вероятност на Западните Балкани няма опция.

Премиерът акцентира, че разширението на Европейския съюз с шестте страни от Западните Балкани остава един от външнополитическите цели на България.

Той уточни, че е значимо Западните Балкани в никакъв случай повече да не се върнат към положението на спорове, опълчване и шовинизъм.

Премиерът добави, че ролята на Берлинския развой в това отношение е значима и България приветства самодейността отворените въпросите сред шестте страни от района да бъдат разисквани в този формат.
Бойко Борисов - министър-председател на Република България: Аз апелирам сътрудниците, както и през днешния ден ги помолих, от Западните Балкани да положат всички старания в няколко сфери - мира, религиозната приемливост, битката с проведената престъпност във всичките ѝ форми и това, което бих предложил на сътрудника Заев, за България и Северна Македония в идващото посланичество следващата година да вкараме и екологията. Всичко, което може да опази природата на Западните Балкани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР