В политиката всичко е възможно – така докторът по конституционно

...
В политиката всичко е възможно – така докторът по конституционно
Коментари Харесай

Експерт: Конституция винаги може да бъде подобрена, но не и при тези условия

В политиката всичко е допустимо – по този начин докторът по конституционно право доцент Наталия Киселова, дефинира шанса за привикване на VIII Велико национално заседание. В „ Тази събота “ по бТВ специалистът изясни, че предлагането на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се явява като предложение от партията, която е мандатоносител в настоящия парламент.

По думите ѝ внасянето на законопроект е първата стъпка за тази процедура. Предложението би трябвало да бъде подкрепено от 121 народни представители. След което 161 депутати би трябвало да гласоподават за привикване на Велико народно събрание.

„ Вчера огромна част от парламентарно показаните партии бяха сюрпризирани или са чули за предложенията малко преди този момент. Трябва да се успокои и да забележим имаме ли нужда от толкоз бързо привикване на Народното събрание да разисква тези въпроси или да се подходи по-разумно и да си дадем отговор каква е задачата на тези оферти – да отложим във времето изборите, да подобрим модела, по който действа Народното събрание или по който действа правосъдната власт “, сподели специалистът по конституционно право.

Относно предлагането за промяна в правосъдната власт, Висш съдебен съвет да се раздели на две обособени колегии – съдийска и прокурорска, докторът по конституционно право го дефинира като разточително от позиция на администрация.

„ В речта на Борисов се приказва, с изключение на за съответни оферти и за напълно нова Конституция, която да дава отговор на европейските стандарти. Според мен, не виждам нищо, което да е друго от това, което имаме в настоящата. Ние оставаме парламентарна страна, оставаме република, българският език продължава да бъде формален. Какво ново се предлага – понижаване на броя на народните представители. Това е единственото, което се нуждае от привикване на Велико народно събрание “, сподели доцент Киселова.

Експертът дефинира в този момент настоящата Конституция като добра и посочи, че постоянно може да бъде усъвършенствана, само че не и при тези условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР