Бивш полицай с доживотна присъда за убийството на родителите си,

...
Бивш полицай с доживотна присъда за убийството на родителите си,
Коментари Харесай

Как се стигна до извеждането на барикадиралия се полицай Караджов в Пловдив?

Бивш служител на реда с доживотна присъда за убийството на родителите си, се съобщи след трагични договаряния. Близък негов другар е водил договарянията с него. Още в самото начало било преценено, че обстановката е рискова, което наложило намесата и на психолози.
Прочетете още
„ Още в самото начало имаше информация, че има огромен риск за барикадиралият се да има суицидно държание. От друга страна се реши, че в случай че се подхващат силови ограничения, има възможност да пострадат чиновници на Министерство на вътрешните работи. Ето за какво в тази обстановка се взе решение в тази обстановка да се работи спокойно “, изясни Иво Бешев, шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Той описа още, че негов непосредствен човек е водил връзката, като психолозите са го наставлявали от самото начало.

„ Когато пристигнахме на място, там към този момент имаше чиновник на пловдивската дирекция. Негов приближен човек към този момент организираше диалози с него. Нашата задача в действителност беше да споделяме с барикадиралия се Венцеслав Караджов посредством това лице “, разясни и Нели Костадинова, шеф бранш в Институт по логика на психиката към МВР-Пловдив за БТВ.

От думите ѝ стана ясно, че „ Караджов е обезверен човек, който се усеща притиснат в ъгъла и няма какво да загуби “. Той споделил, че в случай че има нахлуване от страна на Министерство на вътрешните работи в неговия парцел, „ няма да се случи нищо лицеприятно както на него, по този начин и на служителите на реда “.

„ Имахме информация, че той е въоръжен. Нашата задача е да не подлагаме на подозрение това, тъй като всичко е допустимо. Ето за какво ние сме реагирали въз основата на тази информация и сме работили с този риск, който може да съществува “, разясни Нели Костадинова.

Основната концепция била да се изчака и да се приказва от самото начало с Караджов. Стратегията на психолозите в такава обстановка е да се изчака колкото се може по-дълго време, с цел да се снеме напрежението и да не се стигне до отрицателен край.

„ Не сме комуникирали с него след задържането му “, сподели още Нели Костадинова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР