В политиката 1+1 никога не прави 2, а още по-малко

...
В политиката 1+1 никога не прави 2, а още по-малко
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Референдумите са новогодишен фойерверк, гласуваме извратено за всичко, което се появява през 3 месеца

" В политиката 1+1 в никакъв случай не прави 2, а още по-малко 3. Във визионерски проект обединяването сред Политическа партия и Демократична България излъчва предвидимост и успокоение, само че закъсняха. Трябваше да създадат коалиция още на предходните избори. В никакъв случай обединяването няма да е неуспех, само че то няма да стигне, с цел да победят ГЕРБ ". Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред Нова нюз.

" Слави Трифонов би ГЕРБ първи, само че какво от това? Коалицията Политическа партия и Демократична България не може да създаде 100 гласа, с цел да им би трябвало още някоя партия. Хипотетично може да завоюва 27%, а ГЕРБ-СДС - 26%. Демократична България и Политическа партия вършат коалиция, само че не си приказват с останалите и може да останат в ролята на съпротива. Първото място на изборите ще им подсигурява само първия мандат. Може да станем очевидци на следващия исторически компромис, в който Корнелия Нинова ще каже, че се постанова да се коалира с ГЕРБ и гласоподавателите също ще кажат " постанова се ", сподели още политологът. 

" Място за нови политически субекти има. Виждаме оживление в лявото, само че няма никой в дясното. Нямаме достоверно " дясно ". То е кресчендо на ултрапатриотизъм и популизъм. Извратихме избора си и политическото си мислене. Появява се някоя партия на три месеца и отиваш да гласуваш. Дори като викаш занаятчия да ти лепи плочки, първо питаш дали става или не. Българска социалистическа партия става все по-затворена и самодостатъчна. Ако желае, може и да се самозакрие. Тя не е в публичния дневен ред. Референдумите са изцяло несериозни. Те са новогодишен фойерверк, който цели да замъгли всякакво наличие в предизборната акция ", добави Стефанов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР