В подписка от повече от 300 души - политици, интелектуалци

...
В подписка от повече от 300 души - политици, интелектуалци
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев е в международна изолация, заради позицията, че Крим е руски

" В подписка от повече от 300 души - политици, интелектуалци и нобелови лауреати - желаят съветският президент Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специфичен интернационален арбитражен съд, проведен по сходство на Нюрнбергския арбитражен съд за закононарушение против човечеството и експанзията в Украйна ", заяви някогашният президент Росен Плевнелиев пред бТВ и добави, че тази седмица във всички международни медии ще излезе този зов.

В тази група са настоящи и някогашни президенти и министър председатели, нобелови лауреати, международни интелектуалци и интернационалните адвокати.

" Това е нещо радикално друго от настоящите съдилища за закононарушение против човечеството. Това е специфичен съд по образеца на това, което бе основано след края на Втората международна война против нацистите ", изясни Плевнелиев.

Той сподели още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в Съединени американски щати – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът би трябвало да заплати цена.

Плевнелиев сподели също, че е в непрекъснат контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

" Порошенко сега е с " Калашников " и провежда гражданската отбрана на Киев, а Юшченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов консултант ", описа той.

" Те са наясно, че Путин няма да спре, до момента в който не вземе цяла Украйна. Той няма различен късмет, с изключение на да " конфигурира " марионетно държавно управление, тъй като в случай че изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва ", счита Росен Плевнелиев.

По думите му, в случай че Украйна падне, огромният въпрос е кой ще бъде идващият.

" Това, което се случва в Украйна, едно към едно се е случило в България на 9
септември 1944 година ", сподели Плевнелиев и прикани русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.

Според Плевнелиев предлагането на Румен Радев за домакинство на договаряния за мир сред Русия и Украйна е " персонален маркетинг ".

" Трябва да си даваме сметка, че президентът Радев е в интернационална изолираност, поради неведнъж повторената му позиция, че Крим е съветски ", разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР