В подходяща среда дерматофитите могат лесно да се разпространяват под

...
В подходяща среда дерматофитите могат лесно да се разпространяват под
Коментари Харесай

Ето как бързо и лесно да преборите микозата на ноктите

В подобаваща среда дерматофитите могат елементарно да се популяризират под ноктите, образувайки зараза, известна като микоза на ноктите.

Гъбичките могат да се появят, както по ноктите на краката, по този начин и по ноктите на ръцете и са известни като онихомикоза.

Въпреки че това не е сериозен здравословен проблем, гъбичките могат да поразят целия нокът.

В допълнение, те могат да причинят болежка при носене на обувки, а с течение на времето ноктите стават жълти и грозни.

Има естествени средства, които могат дейно да излекуват гъбичките на ноктите. И най-мощното е куркума, която има най-силните противогъбични свойства.

Куркумата съдържа интензивно вещество, наречено куркумин, което има лечебни свойства за битка с гъбичките на ноктите и за подсилване на ноктите.

Куркумата принадлежи към фамилията на джинджифила и е корен с извънредно скъпи хранителни субстанции и с многообразие от лечебни свойства, известни още от антични времена.

Има мощни болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антибиотични резултати. Куркумата се употребява като основа за доста домашни средства.

Куркумата оказва помощ за битка с микроорганизмите, които предизвикват зараза и дейно отстрани гъбичките на ноктите.

Куркуминът работи непосредствено върху повода за гъбички, тъй като има противогъбичен и антибактериален резултат, който подкрепя за попречване растежа на гъбичките и дерматофитите, които провокират гъбички по ноктите.

Съдържанието на витамини, антиоксиданти и минерали в куркумата я прави огромен съдружник при оправянето с вредите, породени от непрекъснатата приложимост на химически субстанции.

Препоръчва се комбинацията на куркума с кокосово масло и черен пипер, с цел да се усили резултатът при лекуването на гъбичките на ноктите.

Кокосовото масло има антибактериални и противогъбични субстанции, които могат да спрат възпроизвеждането на дрождите, които са причина за гъбичките.

В допълнение, кокосовото масло съдържа есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които оказват помощ за хидратиране и поддържане на кутикулата, което стопира увреждането на ноктите.

Необходими съставки:

3 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици куркума на прахуляк

Приготвяне:

Поставете кокосово масло в стъклен съд, и по-късно на парна баня го разтопете и прибавете куркумата на прахуляк и няколко щипки прясно надробен черен пипер. Разбъркайте до хомогенно положение, изсипете в малко бурканче, охладете и съхранявайте при стайна температура.

Приложение:

Нанесете крема върху засегнатата област на нокътя и го оставете да работи за 30-40 минути. След това изплакнете с топла вода. Нанасяйте всеки ден, до момента в който ноктите бъдат излекувани.

Избягвайте да носите доста тесни и затворени обувки, дръжте краката постоянно сухи и чисти и избягвайте шерването на персонални движимости като кърпи, сапун, нокторезачка и лак за нокти.

Спазването на тези привички ще форсира лекуването и ще предотврати повторната поява на гъбичките на ноктите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР