В по-голямата част от Европа се забелязва ясна тенденция за

...
В по-голямата част от Европа се забелязва ясна тенденция за
Коментари Харесай

Европа: Епидемията бавно затихва, ограниченията плахо отпадат

В по-голямата част от Европа се вижда ясна наклонност за постепенно затихване на епидемията, провокирана от новия ковид. В множеството от най-тежко засегнатите страни броят на умрелите и на новозаразените мощно понижа спрямо пиковите моменти на болестта. В много други страни пък този брой е към този момент на минимални нива.

В резултат на всичко това на доста места започнаха внимателни стъпки за разхлабване на въведените поради епидемията ограничаващи ограничения. Навсякъде се вършат и дълготрайни проекти в тази посока.

Броят на смъртните случаи в Испания се е нараснал през последното денонощие с 331, по отношение на 288 през вчерашния ден, заяви министерството на опазването на здравето. Общият брой на смъртните случаи, породени от Covid-19, е повишен до 23 521. Общият борй на диагностицираните случаи се е нараснал с към 1800 - до 209 465 от 207 634 през вчерашния ден.

Най-новите данни за болестта в Испания дават мотив за оптимизъм. Днес е четвъртият следващ ден с повече оздравели, в сравнение с са нови инфектирани.

Според испанските здравни управляващи пикът на пандемията в страната е бил на 2 април, когато за 24 часа бяха регистрирани 950 смъртни случая. Броят на оздравелите пациенти през днешния ден към този момент е над 100 000, като натоварването върху лечебните заведения понижава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР