В Пловдив броят на заразения медицински персонал е нараснал с

...
В Пловдив броят на заразения медицински персонал е нараснал с
Коментари Харесай

Затварят болница за дезинфекция заради ковид

В Пловдив броят на инфектирания медицински личен състав е повишен с 20 души за последните два дни. В болница " Св. Каридад " към този момент има 11 позитивни проби - на 5-ма лекари, 3 медицински сестри, 2-ма санитари и един рехабилитатор.

Лечебното заведение през днешния ден ще остане затворено за стерилизация. Ще работи единствено Коронавирус отделението. Това изясни в " Денят стартира " регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

Според нея не става дума за занижени ограничения в болничното заведение, където Коронавирус отделението е в обособена част от постройката на болничното заведение. Като цяло обаче в обществото се следи неглижиране на обстановката, разяснява тя.

" Тези доста случаи водят до повече напрежение, тъй като концентрацията им е в една от лечебните заведения, в които има поделение за COVID-19. Аз считам, че в тази ситуация не става въпрос за заразяване в Коронавирус отделението, а по-скоро носенето на защитно облекло в другите отделения. В случая имаме затворено кардиологично поделение. Като цяло считам, че като общество и като хора занижихме малко и подценяваме ограниченията, които са може би най-леките в Европа, а точно носенето на маски в затворени пространства ", сподели Дани Каназирева.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР