В Плевен учениците до 14 години ще пътуват безплатно по

...
В Плевен учениците до 14 години ще пътуват безплатно по
Коментари Харесай

И в Плевен учениците до 14 години ще пътуват с безплатно

В Плевен учениците до 14 години ще пътуват гратис по линиите на градския превоз. Това предложение поддържа на днешното си съвещание Общинският съвет на Плевен.

Вносител бе кметът доктор Валентин Христов след постъпило писмо от шефа на " Тролейбусен превоз " инж. Ангел Несторов по отношение на разпореждане на Министерския съвет, според което се усилва възрастта на децата, имащи право да употребяват гратис градския превоз на територията на цялата страна. 

Съгласно признатото през днешния ден предложение от 1 февруари всички деца до 14 навършени години ще могат да пътуват в градските линии с карта, издадена по пример, одобрен от транспортния министър. При децата от седем до 14 години ще се изисква фотография при издаване на документа и показване на ученическа карта, сподели за Българска телеграфна агенция инж. Ангел Несторов.

Той акцентира, че учениците, които са си закупили тримесечни карти за градския превоз, ще получат назад сумите от 1 февруари. Издаването на картите ще става в билетния център на сдружението на ул. " Дойран " 41 до плевенския офис на Националната организация по приходите. Инж. Несторов напомни, че сега децата до седем години пътуват гратис в градския превоз с карта. 

С признатото решение се резервира правото на гратис пътешестване в междуселищния авто превоз за деца до седемгодишна възраст. Учениците от седем до 14 навършени години ще пътуват с 50 на 100 понижение, т.е. по линията Плевен – Гривица, която се обслужва с електробус, цената на билета за тях ще е един лев. Досега възрастовата граница за това понижение беше от седем до 10 навършени години.

Тримесечната абонаментна карта за една линия за вътрешноградски линии за пенсионери, навършили до 65 година, вместо досегашните 84 лева, към този момент ще бъде на цена от 77 лева Абонаментна карта по автобусна линия Плевен – Гривица за възпитаници в дневна форма на образование, студенти постоянно образование, докторанти в постоянна форма на образование, от досегашните 50 лева става 35 лева Абонаментна карта по автобусна линия Плевен –  Гривица за пенсионери се понижава от 50 лева на 35 лева

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР