В Плевен светлините на главната градска коледна елха ще грейнат

...
В Плевен светлините на главната градска коледна елха ще грейнат
Коментари Харесай

Светлините на коледната елха в Плевен ще грейнат на 3 декември

В Плевен светлините на основната градска коледна елха ще грейнат на 3 декември, оповестиха от общината.

Традиционно в града се украсява за коледно-новогодишните празници не отсечено, а живорастящо дърво, донесено от чужбина и засадено особено за случая пред постройката на общината.

Запалването на неговите многоцветни светлини ще бъде съпроводено с огромен концерт. Музикалните прояви ще продължат до посрещането на Новата 2019 година. Няколко съществени улици допълват атмосферата за празниците с греещите над тях нощни светлинни украси.

Плевенчани и гостите на града ще имат опция да посетят и коледния базар, който тази година има 20 къщички, издигнати пред Военния клуб. От общината са разрешили в тях да се продават единствено присъщи за Коледа сувенири, играчки, декорации и лакомства.

Още пет къщички ще способстват за празничната атмосфера на площада пред Драматично-кукления спектакъл "Иван Радоев ", построени по концепция на шефа на културния институт Васил Василев.

Общината е издала позволение за слагане на маси за търговия навън с коледни декорации по централната пешеходна улица "Васил Левски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР