В Пхенян се проведе тържествен парад по случай 70-годишнината от

...
В Пхенян се проведе тържествен парад по случай 70-годишнината от
Коментари Харесай

Ким Чен Ун показа на Сергей Шойгу как се прави мащабен военен парад

В Пхенян се организира церемониален церемониал по случай 70-годишнината от края на Отечествената освободителна война през 1950-1953 година Това заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТАК).

 Снимка: БГНЕС/EPA/JEON HEON-KYUN

Отбелязва се, че хазаин на парада е бил водачът на КНДР Ким Чен Ун. Сред почетните посетители е била по-специално съветската делегация, ръководена от министъра на защитата Сергей Шойгу.

На парада участва и делегация от Китайската национална република, водена от Ли Хонгжун, заместник-председател на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители.

 Снимка: БГНЕС/EPA/JEON HEON-KYUN

Корейската война стартира на 25 юни 1950 година и завършва на 27 юли 1953 година Освен КНДР и Република Корея, в спора вземат участие китайски доброволци на страната на Пхенян и армията на Съединени американски щати под флага на Организация на обединените нации на страната на Сеул. Пхенян получава поддръжка и от Съюз на съветските социалистически републики. Войната приключва с помирение, само че към момента не е подписан кротичък контракт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР