В пети пореден турнир Даниил Медведев ще играе финал. След

...
В пети пореден турнир Даниил Медведев ще играе финал. След
Коментари Харесай

Пети пореден финал за Медведев след тежка битка с Хачанов


В пети следващ шампионат Даниил Медведев ще играе край. След поредните трофеи в Доха, Ротердам и Дубай, както и изгубеният край в Индиън Уевлс, някогашният №1 ще играе за трофея и в Маями.

Той доближи до своя осми Мастърс 1000 край след сложна победа в три сета над сънародника си Карен Хачанов – 7-6(5), 3-6, 6-3 след 2 часа и 17 минути.

Двубоят бе извънредно равносилен като изгубилият даже имаше преимущество в много от статистическите индикатори. Всъщност той завоюва повече точки – 93 по отношение на 88 на Медведев. Карен направи по-малко непредизвикани неточности (27 по отношение на 31) и направи същия брой уинъри (по 30). Той беше и по-ефективен на първи, и на втори сервис, само че все пак това Даниил бе този, който откри метод да доближи до финала.

По този метод Хачанов пропусна опцията да се завърне в топ 10 на международната класация. Медведев пък доближава до край и на последния Мастърс на хард, на който не бе реализирал това.

„ Беше сложен мач. В първия сет и двамата имахме пробиви, направих двойна неточност на сетбол. Във втория сет той бе в топ форма. В третия сет той имаше един неприятен гейм и съумях да го печеля “, съобщи спечелилият.

В опит да доближи до 24-а победа в последните си 25 мача той чака спечелилия от втория полуфинал сред Яник Синер и Карлос Алкарас. Именно Алкарас му нанесе единственото проваляне в този интервал. Шоуто на младите суперзвезди започва в 2 часа след среднощ. Ще дам всичко от себе си на финала. Трябва да имам вяра в себе си. Карлос е под пара, само че не можеш да спечелиш 100 мача “.

Успехът е общо 28-и за него през 2023-а и пристигна значително поради по-голямото неизменност в дейностите му. Той съумя да удържи на мощните форхенди на противника си и употребява един къс момент на съмнения от Хачанов, с цел да надделее в решителния сет. За него това е четвърта победа от пет мача посред им в АТР тура.

Медведев можеше да затвори първия сет, сервирайки при 5-3, само че не съумя да осъществя сетбола си. Той въпреки всичко се възвърне небрежно и се възползва от неточност от форхенд на Карен при 5-4 в тайбрека.

След паузата сред сетовете равнището на ретур на някогашния №1 спадна и небрежно той изостана с 0-3 във втората част. Поставеният под №14 не изпусна задатъка си като в хода на сета осъществя 17 уинъра и направи едвам 4 непредизвикани неточности.

В третия сет Медведев увеличи успеваемостта на първия сервис, което му подсигурява безоблачни сервис геймове след отразения брейкбол в първия гейм. Впоследствие той употребява своя миг на ретур в четвъртия гейм и реализира единствения пробив.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР