В петък в Лондон започва същинския процес срещу Орлин Русев,

...
В петък в Лондон започва същинския процес срещу Орлин Русев,
Коментари Харесай

Започва делото срещу българите, обвинени за шпионаж във Великобритания

В петък в Лондон стартира същинския развой против Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова по обвинявания в скрит план „ за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на врага за, накърняваща сигурността и ползите на страната “, осведоми. Те са правили тази активност сред 30 август 2020 година и 8 февруари 2023 година

Не се чака упрекнатите българи да участват онлайн в залата. Те ще участват онлайн от пандизите, в които са пръснати.

На предишното съвещание юристът на Орлин Русев изиска обвинителния акт да бъде засекретен за публицисти, с цел да не се основава настройка в обществото против клиента му. Нещо, което съдията не почете. Затова през днешния ден се чакат да стана известни още обстоятелства и елементи към обвиняването.

Заподозрените са упрекнати, че са част от проведена мрежа, която е правила наблюдения от името на Русия против съответни цели.

По време на чуването беше казано, че „ клетката на Русев “, както е назовава на Острова употребена за шпионски действия, еработила под въздействието и под контрола на човек прочут като Ян Марсалек. Той е упрекнат за една от най-мащабните финансови измами в Германия и бяга в Русия където се допуска, че живее под закрилата а на съветските секрети служби.

Ако българите бъдат приети за отговорни по тези обвинявания, ги чака наказване затвор до 14 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР