В петък гръцките власти съобщиха, че седем души са загинали

...
В петък гръцките власти съобщиха, че седем души са загинали
Коментари Харесай

Поредна трагедия с лодка с мигранти край Гърция

В петък гръцките управляващи оповестиха, че седем души са починали при потъването на лодка с мигранти, която предходния ден е заседнала на дребен остров.

Около 90 оживели, измежду които 52 мъже, 11 дами и 27 деца, бяха евакуирани в петък сутринта северно от гръцкия остров Антикитера, заяви за AFP чиновник на гръцката брегова защита.

Издирвателните и избавителните интервенции не престават, защото точният брой на хората на борда на лодката остава неразбираем.

Гръцкият офис на организацията на Организация на обединените нации за бежанците UNHCR съобщи, че нещастието за следващ път демонстрира, че " хората се нуждаят от безвредни други възможности на тези рискови преходи ".

Инцидентът стана единствено ден откакто лодка с мигранти се прекатурна край остров Фолегандрос, също в Южна Гърция, и умъртви минимум трима души. Тринадесет души - най-вече иракчани - бяха избавени, само че съгласно гръцките управляващи десетки други към момента се водят за изчезнали.
 Десетки изчезнали след потъването на лодка с мигранти край остров в Гърция
Десетки изчезнали след потъването на лодка с мигранти край остров в Гърция

Спасени са 12 души

По данни на Организация на обединените нации повече от 2500 души са починали или изчезнали в Егейско море, пробвайки се да доближат Европа сред януари и ноември тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР