В петък 22 септември от 11 ч. пред Паметника на

...
В петък 22 септември от 11 ч. пред Паметника на
Коментари Харесай

Тържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

В петък 22 септември от 11 ч. пред Паметника на Свободата, Община Русе кани всички жители и посетители на града на тържествена гала по случай 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

На място ще бъде строен почетен часовой, гвардейски отряд, а Общинският духов оркестър ще извърши тържествени маршове. Слово за празника ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, регионалният шеф Данаил Ковачев и ръководителят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на починалите и признателен молебен в чест на Деня на Независимостта на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, викарният свещеник на Русенска митрополия Негово Преосвещенство Главиницки свещеник Макарий и свещеници от Русенска Света Митрополия.

Водещ на тържествената гала ще бъде Венцислав Петков– артист от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “.

По мотив празника от 10:30 до Паметника на свободата Народно читалище „ Стефан Караджа 2018 “ – Русе ще показа галерия „ Пътят на Независимостта “. След привършване на тържествената гала по поднасяне на венци и цветя от 12 часа на площада пред общината ще се организира Празнична хоротека с присъединяване на танцова задруга „ Жълтица “ с началник Анета Иванова, национален хор към ДЮФА „ Зорница “ с диригент Светлана Недкова-Петрова при ОбДЦКИ и гайдарски състав при НЧ „ Стефан Караджа 2018 “ – Русе.

От 17 часа пред хотел „ Дунав Плаза “ ще бъде публично открит и Десант на книгата 2023 година, който ще се организира за трета поредна година и русенци ще имат опцията да се срещнат с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна. Събитието ще продължи три дни и всеки клиент ще има опция да закупи своята обичана книга или да открие ново литературно богатство.

От 19 часа пред Доходното здание ще се състои и празничният концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР