В пернишкия квартал Църква протестират не срещу водния режим, а

...
В пернишкия квартал Църква протестират не срещу водния режим, а
Коментари Харесай

Полицията към протестиращи в Перник: Разследваме водната криза, утре ще докладваме на Гешев

В пернишкия квартал " Църква " стачкуват не против водния режим, а с искане за режим. Това стана ясно в неделя вечер, когато поданици на миньорския град излязоха на автошествие. Те се пробваха да блокират автомагистрала " Струма " при пътен възел " Даскалово ", само че бяха спрени от полицията. Лично шефът на пернишкото Министерство на вътрешните работи Димитър Попов бе на митинга и се опитваше на успокои недоволните. Аргументът му бе, че полицията проверява водната рецесия, а на 6 януари ще рапортува материалите персонално на основния прокурор Иван Гешев. Оказа се, че огромна част от хората не познават Попов и се питат между тях кой е той.

Протестът на перничани не бе необятно отразен. Присъстващите твърдяха, че полицията е спряла колите на малките екрани при Владая и не ги е пуснала до Перник. Събитието бе предавано онлайн в обществените мрежи от участници в митинга.

Ние желаеме режим!

Официално кв. " Църква " е на режим от 16 до 23 часа. Заради непрекъснатите повреди обаче вода няма. Затова доста от протестиращите твърдяха, че настояването им е режимът просто да се съблюдава. В събота се работеше незабавно по огромна щета, поради която кварталът още веднъж бе оставен на изсъхнало.

В неделя вечерта в града бе проведено шествие, което мина през вътрешната автомагистрала и стигна до кв. " Църква ". Протестиращите се пробваха да стигнат и до самия язовир " Студена ", който е наоколо до прилежащо село. Там бяха спрени от полицията. Опитът им да се върнат назад към автомагистралата също бе осуетен. Така дългата колона коли бе спряна на изхода на " Църква ", а хората започнаха да слизат от колите и да се пробват да продължат пешком. В последна сметка от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще пропущат хората поединично, само че не и на групи, с цел да не се стигне до блокиране на автомагистралата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР