В периода 24 - 30 октомври екип от 18 ученици

...
В периода 24 - 30 октомври екип от 18 ученици
Коментари Харесай

Ученици и учители от Хуманитарната гимназия във Варна ще участват в работна среща в Германия

В интервала 24 - 30 октомври екип от 18 възпитаници от VIII, X, XI клас и 2 учители от СУ за ХНИ „ Константин Преславски “ ще вземат участие в работна среща в Германия, оповестиха от учебното заведение за Moreto.net.

Мобилността е по интернационален план „ Ценностите на живота ”, стратегия „ Еразъм+ “, Ключова активност 2, бранш " Училищно обучение " (КА219), планове единствено сред учебни заведения. Проектът е финансиран по Програма „ Еразъм+ “ на Европейския съюз

Проектът „ Ценностите на живота ” е резултат от съдействието ни с учебни заведения от Финландия и Германия по завършилия план „ Знаците на времето “ и учебно заведение от столицата на Латвия- Рига.

Целта на плана е да се показват житейски полезности, персонални и на общността; да се съпоставят полезностите на другите човеци и култури; да открием, документираме, обобщим и най-много да преживеем и съпоставим общоевропейски, само че също по този начин и разнообразни национални и районни традиции и обичаи по прелестен и занимателен метод. Как са записани и непокътнати тези полезности, исторически и културно? До каква степен те могат да бъдат предадени и непокътнати в бъдеще?

Отговорите на тези въпроси ще бъдат документирани посредством думи и картини – завещание и обичаи, които обогатяват живота на всички и го вършат прелъстителен Проектът се концентрира върху другите действия по време на подвижността, по-специално културни срещи с нашите сътрудници, техните фамилии и тяхната обществена среда в съответната страна хазаин. Участниците ще посетят културни и исторически значими обекти от района, които са от изключително значение за домакините.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР