В периода 12.04 – 16.04.2021 г. в Командването на Военноморските

...
В периода 12.04 – 16.04.2021 г. в Командването на Военноморските
Коментари Харесай

Щабно учение от поредицата Морски щит на ВМС се проведе във Варна

 В интервала 12.04 – 16.04.2021 година в Командването на Военноморските сили се организира двустепенното командно-щабно обучение на Военноморски сили " Морски щит 21 “ с присъединяване на Щаба на Военноморски сили и подчинените формирования. По време на учението се отработи процеса на обмисляне, подготовка и осъществяване на независима морска интервенция по отбрана на морския суверенитет и надзор на националните морски пространства в спокойно време за обезпечаване свободата на корабоплаването, отбраната на силите, морските връзки и сериозна морска инфраструктура.

Учението е планувано от Командването на Военноморски сили и беше извършено под управлението на началника на Щаба на Военноморски сили капитан I сан Камен Кукуров.

Щабното обучение се организира по образователен сюжет, описващ пораждане на рецесия сред фиктивни страни, употребявайки действителните морски пространства на Република България и е в сходство с настоящите опасности и закани за морската сигурност на страната.

Учението се организира при прецизно съблюдаване на санитарно-хигиенните и противоепидемични ограничения, свързани с неразпространението на COVID-19, като част от обучаемите щабове бяха развърнати и действаха от пунктовете за непрекъсната дислокация.

В рамките на учението се извършиха поставените в проекта на учението задания, свързани с рационализиране на взаимоотношението сред обучаемите щабове, създаване и поддържане на морската ситуационна информираност, поддържане на свободата на корабоплаването и в същото време се ревизира успеваемостта на работа на функционалните групи и приложимостта на общоприетите оперативни процедури на Командването на Военноморски сили за обмисляне и осъществяване на интервенции.

За сполучливо осъществяване на учението се употребява построената комуникационно-информационна система на БА, която даде единна среда за продан на информацията сред участващите щабове.

Ученията от поредицата " Морски щит “ се организират един път на три години и са част от подготовката на Щаба на Военноморски сили и подчинените му формирования.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР