Майки на деца с аутизъм, жители на Руските блокове в

...
Майки на деца с аутизъм, жители на Руските блокове в
Коментари Харесай

Варненци казаха кои са спешните проблеми в града

Майки на деца с аутизъм, поданици на Руските блокове в кв. " Аспарухово “ и родители на възпитаници от театрална школа към Общинския детски комплекс бяха част от хората, които посетиха ръководителя на локалния парламент във Варна, Христо Димитров по време на приемния му ден.

Майките желаеха подпомагане за обезпечаване на постройка за създаване на дневен център за аутисти над 18-годишна възраст. Във Варна липсва подобен център, а към този момент порасналите деца имат потребност от занимания и придобиване на умения за независимо справяне. От кметската администрация майките са получили отговор, че има уместно помещение на ул. " Петко Стайнов “  №7, само че с цел да може да го употребяват, е належащо и единодушието на локалния парламент.

Родители на деца и възпитаници, посещаващи театрална школа " Глобус “ към Общинския детски комплекс, осведомиха ръководителя, че се планува нейното закриване. Те упорстват да знаят какви са претекстовете за предприемането на тази стъпка. " Над 60 души се включиха в подписката, с която желаеме да изразим желанието си школата да продължи своята дейност  отсега нататък “, допълниха родителите.

Жители на Руските блокове в кв. " Аспарухово “ показаха недоволството си от това, че постройките не са били утвърдени по програмата за саниране. Те споделиха, че една от спънките е бил документ, който нямало по какъв начин да набират, и потърсиха подпомагане от ръководителя, с цел да може блоковете на следващ стадий да бъдат санирани.

Пред инж. Христо Димитров беше подложен също въпрос за несъблюдение на план за благоустрояване на ул. " Васил Петлешков “. В плановото предложение е заложено построяването на паркинг, което по този начин и не е изпълнено.

Жител на ул. " Неофит Бозвели “ изиска смяна на схемата за паркиране в Зелена зона. Той показа, че след разчертаване на пътното платно по отношение на идното въвеждане на платената зона извънредно мъчно паркира и изкарва автомобила си от гараж в съседство.

Инж.  Христо Димитров приема жители всеки трети четвъртък на месеца. Желаещите да се срещнат с ръководителя на ОбС-Варна  могат да се записват на тел: 052/820 028 или по имейл: [email protected]. Записването за идващия приемен ден ще стартира при започване на юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР