В пазарната икономика има много морал. Това каза в предаването

...
В пазарната икономика има много морал. Това каза в предаването
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия: Скандалът с апартаментите е израз на един малко изкривен морал на политиците

В пазарната стопанска система има доста морал.

Това сподели в предаването „ Тази събота “ по БТВ някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков по отношение на изявление по тематиката на новия правосъден министър Данаил Кирилов. „ Скандалът с парцелите е израз на един малко килнат морал на политиците. Той е израз на едно долно възприятие на всеки човек – инстинктът към властта и този инстинкт може да се тушира с малко повече просвета “, добави арбитър Ненков.

Той показа, че със сина си Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ, не приказват за политика. „ Избягваме тази тематика. Имаме задоволително персонални и фамилни въпроси за разискване “, призна Ненков. Но въпреки всичко посочи, че са коментирали „ Апартаментгейт “ и разясни, че съгласно него нито един апартамент не е подарък: „ Убеден съм в това “.

Румен Ненков разяснява и абсурда към Лозан Панов, началник на Върховен касационен съд. „ Панов е добър правист, има ползи към науката и досега, в който стана ръководител на Върховен касационен съд аз имах доверие в него. Сега имам леки подозрения, тъй като той се приема за институция, стартира да се вживява в една роля, която не му е присъща “, съобщи Ненков. Той призна, че няма да скрие, че има принос за поста на Панов и разясни, че е предложил него и още двама индивида, откакто е отказал на Сотир Цацаров да се кандидатира за ръководител на Върховен касационен съд.

„ Политиците избират висши ръководители в правосъдната власт “, добави още Румен Ненков и подсети, че в целия свят е по този начин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР