В патова ситуация се озова Народното събрание в момент, в

...
В патова ситуация се озова Народното събрание в момент, в
Коментари Харесай

Липса на кворум: Депутатите не успяха да вземат решение за вота на недоверие

В патова обстановка се озова Народното събрание в миг, в който трябваше да гласоподава вота на съмнение към държавното управление.

Непосредствено преди гласуването народните представители у нас. Това предизвика ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да изоставен пленарната зала.

Снимки: Десислава Кулелиева



Народните представители гласоподаваха вота и той беше отритнат, само че от Българска социалистическа партия желаеха прегласуване като се мотивираха с отсъствието на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от зала.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи 15 минути отмора, след което по искане на Българска социалистическа партия направи порверка на кворума. Регистрираха се 64 народни представители. Зарлади неналичието на кворум последва нова отмора.

След нея ръководителят на Народното събрание още веднъж направи инспекция и кворум нямаше. Затова съвещанието беше пррекратено.

Депутатите трябваше да гласоподават вота на съмнение в 13.55 ч. - тъкмо дванадесет часа след края на дебатите по него. Народните представители обаче взеха решение да отсрочат гласуването до приемане на решение за дерогацията.

Гледайте онлайн тук или на



Вотът беше импортиран с подписите на " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и " Има Такъв Народ " поради неприятно ръководство, съгласно тях във връзка с защитата и сигурността на страната.

Вчера дебатите продължиха близо пет часа. За да мине в пленарната зала е задоволително нормално болшинство.

Снимки: Десислава Кулелиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР