В четвъртък сутрин партньорите в некоалицията започват разговори за регулаторите

...
В четвъртък сутрин партньорите в некоалицията започват разговори за регулаторите
Коментари Харесай

Борисов: Разговорите за ротацията в некоалицията започват в четвъртък

В четвъртък заран сътрудниците в " некоалицията " стартират диалози за регулаторите и по какъв начин ще се случи ротацията на министър председателите при започване на март. Това заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

Борисов увери, че който и да предложат от ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание при ротацията, могат да разчитат на 69 гласа от неговата парламентарна група. Той сподели още, че предумишлено нито един министър няма да бъде поставян от тях като изискване за бъдещето на кабинета.

Според Бойко Борисов в " некоалицията " за 9 месеца са съумели да се научат на съдружна политика. Отчете, че са свършили всичката работа по съглашението си с ПП-ДБ.

" Тази ротация, това е като съединяване в орбитална станция. Никога не е правено, комплицирано е, само че пък е само вероятното сега в България, с цел да има фактически резистентност. Така че, тръгвайки отникъде, мисля че все още имаме голяма свършена работа, което даже на нас не ни се има вяра. Практиката сподели, че всяко изявление, преждевременно, носи пасиви. В четвъртък в 8.30 мисля, че се бяхме разбрали, ще стартираме диалозите. Защото е правилно водача Кирил Петков на ПП-ДБ да си пристигна и започваме в пакет по всички регулатори, конституционни съдии, ротацията ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Борисов увери, че преднамерени смени на министри няма да има.

" Има две значими фигури - най-важните фигури - това е Денков и Мария Габриел. Те, двамата, би трябвало да създадат оценката на работата на всеки един министър, на всеки един заместник-министър, на всеки един регионален шеф. Когато те са подготвени въз основата на тяхната оценка, те ще дойдат да изискат поддръжка на парламентарните групи за тези министри, тогава ние също ще си кажем мнението, само че мога да настоявам, че предумишлено няма да бъде подложен нито един министър от нас да си върви или да не си върви ", посочи той.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и концепцията на бизнес асоциации да се бойкотира австрийския бизнес поради Шенген.

" Това е неверно. Искам да припомня и да им дам съвет, в случай че - несъмнено - желаят да чуят. Австрийският бизнес в лицето на най-големите си компании, на целия си в България ситуиран актив, работиха с нас за приемането на България в Шенген и в този момент биха могли да бъдат още по-голям мотор и за сухопътните граници ", счита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посъветва българския бизнес да изпрати делегация в Австрия, която да изиска цялостното ни приемане в Шенген.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР