Нови престрелки между управляващите в парламента и първа реакция на

...
Нови престрелки между управляващите в парламента и първа реакция на
Коментари Харесай

Нови престрелки между управляващите в парламента

Нови престрелки сред ръководещите в Народното събрание и първа реакция на премиера Денков след вчерашното изказване на Мария Габриел по отношение на меморандума.

В коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е отчаян от ПП-ДБ, че приказват за либерален и транспарантен избор на шефове на регулаторите, а на процедура назначават свои хора в тях. Според Делян Пеевски, Христо Иванов се пробва да овладее прокуратурата, а той му отговори, че Движение за права и свободи желаят да са прикрит сътрудник на ГЕРБ в разпределението на властта.



" Аз се срещнах към този момент с меморандума и тъкмо ми е като попската работа, където един поп споделил: няма да гледате какво върша, а ще слушате какво приказвам. В него написа, че кандидатурите би трябвало да бъдат транспарантни, непартийни, не ярки, специалисти. Ние докарахме от близо 15 години работа в Европа, еврокомисарят българския - безспорна фигура за вицепремиер. Те изпратиха за министър председател ярка политическа фигура. Асен Василев - водача на Политическа партия - ярка политическа фигура, Гвоздейков. Нито един от тези правила не е спазен, въпросът е че дяволът тъкмо по този начин чете евангелието ", уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .



" Ние отказахме, персонално аз отхвърлих на Христо Иванов делкането, което той ми предложи. Делкането да бъде сигурен по какъв начин ще се избере висшия прокурорски съвет, с цел да бъде определен ортака му Андрей Янкулов от неговия антикорупционен фонд за основен прокурор. И за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично седнал съм зад думите си: Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да вземат прокуратурата ", уточни Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.



" Ако бъдещият върховен прокурорски съвет избере някого с профила на господин Янкулов мисля, че ще бъде доста добре за България. Защото в случай че някой с профила на господин Янкулов бъде определен нямаше да има Нотариуса, нямаше да има осемте джуджета. Щеше да има действително следствие ", сподели Христо Иванов - народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

" Кое е неприятното на Движение за права и свободи, 9 месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми до момента в който се случи конституцията и в този момент ще ми споделя през днешния ден в изявление за " Дневник ", че още веднъж ще извади тематиката Движение за права и свободи. Коя бе, Христо, приятелю мой? Темата е, че Движение за права и свободи е най-национално виновната партия и крепи това държавно управление 9 месеца. И в случай че нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските би трябвало да паднат,Христо. Искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши, вие сте ми ясни ", акцентира Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

" Ние беседваме, опитваме се да разговараме с ГЕРБ за в действителност значима тематика като промените, регулаторите и битката с корупцията и внезапно господин Пеевски се самовзривява с следващата фойерверка от безвкусни пошлости. Проблемът е, че Движение за права и свободи желаят да бъдат скрития сътрудник в това систематизиране и че не желаят да има ясни правила и правилник с ясна политическа отговорност сред двете политически обединения, които носят отговорност за ръководството. Ние сме антична специалност, само че специалността, от която се вадят подобен вид компромати и се превръщаш самичък себе си в компромат е по-древна от нашата и аз не я практикувам ", посочи Христо Иванов - народен представител от ПГ на ПП-ДБ.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР