В първото си българско издание Sunland by EXIT, който ще

...
В първото си българско издание Sunland by EXIT, който ще
Коментари Харесай

ADULT CRUSH е една от най-новите и интересни български групи с фестивален дебют на SUNLAND/EXIT |

В първото си българско издание Sunland by EXIT, който ще се организира на плаж Перла тази седмица, няма да изневери на традицията на EXIT да дава сцена на млади групи, които публиката среща за първи път.

През годините EXIT е „ излаз “ за надарени музиканти и реализатори, които започват сполучлива кариера точно от този фестивал. Свързахме се с Александър Бояджиев - вокалистът на ADULT CRUSH, едно от най-интересните нови попълнения към плаката на фестивала. Всъщност Александър е доста по-добре прочут на почитателите, като фронтмен на именитата българска хардкор група LAST HOPE, а с изключение на него в състава на ADULT CRUSH се включват и музиканти от други две паметни български банди: VENDETTA и B.F.D.M.

Кога и по какъв начин се появи ADULT CRUSH?

Идеята за този план съществува от много години – в действителност всички ние сме близки другари и се познаваме от повече от 20 години, най-много около главните си групи LAST HOPE, VENDETTA и B.F.D.M. Общата ни история е дълга, само че на малко – от доста време насам си говорихме да се съберем тъкмо тези хора, в тъкмо подобен план. Първите ни събирания и „ джемове “ в тази групировка се случиха още преди няколко години, само че с помощта на натоварения график на всеки един от нас и уговорките с другите ни групи, този развой беше несъзнателно „ замразен “... Докато светът не беше ударен от тази пандемия и всички останали задължения също бяха замразени... И едно от дребното хубави неща, които произлязоха от цялата тази обстановка е, че това даде опция и време да се съберем още веднъж, да се фокусираме и да превърнем ADULT CRUSH от непряк план в същинска група.

Условно дефинираме ADULT CRUSH като млада тайфа, само че в действителност вие сте „ остарели кучета “ с богат опит и то от присъединяване си в едни от най-сериозните и паметни български ъдърграунд групи. Какво ви накара да се впуснете в такова начинание и да започнете всичко „ от начало “?

Първо – държа да отбележа, че редом с новата групировка, всички ние продължаваме да си действаме съществено с главните групи. С LAST HOPE работим върху материал за нов албум, който се надявам да приключим и издадем през 2022-ра, Vendetta също работят върху албум, а B.F.D.M. към този момент са подготвени с техния албум, който пък би трябвало да излезе до края на тази година.

ADULT CRUSH е ново начало, само че не напълно – по-скоро бих го определил, като естествено продължение или още по-точно да го назовем „ естествено отклонение “. Събрахме се, тъй като очевидно имахме потребност и в случай че щете креативен ентусиазъм да създадем нещо малко по-различно от това, което вършим в главните си групи – като музика и заряд. ADULT CRUSH ни доставя извънредно огромно наслаждение, а и ни е забавно - може би и тъкмо заради обстоятелството, че е ново начало, само че без да се товарим с упования или упоритости. Имаме задоволително опит и история зад тила си, с цел да може да си позволим този разкош.

Абстрахирайки се от богатото музикалното обобщение на всеки един от членовете на ADULT CRUSH – в случай че се поставите в ролята на нова млада група, по какъв начин приемате обстоятелството, че единствено 3 месеца след дебюта на първия ви сингъл („ ”) в интернет пространството, вие получавате покана да свирите на толкоз огромно и влиятелно музикално събитие като българката версия на EXIT?

Естествено - поласкани сме, че ни се дава сходна опция. Мисля, че по този начин би трябвало да се усеща всеки актьор участващ на SUNLAND by EXIT – от най-младия до най-големите хедлайнери. Особено, като се има пред тип, че в този миг в останалата част на Европа не се случа безусловно нищо сходно! Не се случват съвсем никакви концерти, а да не приказваме за фестивали... С някои изключения, като да вземем за пример EXIT в Сърбия. Между другото с LAST HOPE сме свирили 3 пъти на EXIT в Сърбия и то в прайм-тайма на главната сцена за рискова и различна музика Explosive Stage – и имаме страхотни мемоари. Vendetta също са взели участие там.

Така, че може да се каже, че съвсем всички от ADULT CRUSH сме плували нееднократно в тези води. Не знам какво да чакаме в този момент, а и както споделих ние заобикаляме да се товарим с упования, само че в последна сметка знам едно нещо сигурно - имаме шанса да бъдем част от огромно музикално събитие с няколко разнородни подиуми на един от най-хубавите плажове в България – не се сещам какво по-приятно нещо би могло да ми се случи персонално на мен в този миг.

Какво друго може да чакаме от ADULT CRUSH и по кое време е вашето присъединяване на SUNLAND by EXIT?

Свирим на сцената на „ Строежа “ – четвъртък 29-ти, от 19:40! В сета ни ще бъдат включени части от материала за дебютния ни албум, който започваме да записваме в края на това лято. Разбира се, ще изсвирим и двете песни, който пуснахме като сингъл и към този момент се въртят в интернет пространството ( “No Love ” и “Ego War ”). Така че който желае да гледа онлайн ADULT CRUSH, да не губи време и да пристигна за началото на фестивала в четвъртък!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР