В първия парламентарен контрол на министрите от новия кабинет БСП

...
В първия парламентарен контрол на министрите от новия кабинет БСП
Коментари Харесай

Нинова иска проверка на Зарков заради обществена поръчка за затворите

В първия парламентарен надзор на министрите от новия кабинет Българска социалистическа партия насочи няколко въпроса към министъра на правораздаването Атанас Славов по отношение на работата на предшественика му – служебният министър Крум Зарков. Преди да бъде назначен на поста, Зарков бе народен представител от Българска социалистическа партия. Представители на левицата през днешния ден попитаха Славов за публичната поръчка, с която ведомството му обезпечи газьол за потребностите на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " . Според тях бюджетът е бил ощетен с 2 млн. лева Корнелия Нинова разгласи, че ще алармира прокуратурата и европейските институции по въпроса.

" На 11 май е подписан контракт с " М Форма ", а дни по-късно е заменен източникът на цени, от които се прави отстъпката от цената на газьола от 3%. Разликата е 20%, тези 2 млн. лева ", сподели Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия. Той попита Славов има ли и други структури на правосъдното министерство, които употребяват сходна скица и дали има вреда и по други контракти.

Славов отговори, че „ публичната поръчка е извършена намерено, има подписан контракт и е предходна през надзор както пред Комисия за защита на конкуренцията, по този начин и пред Върховния административен съд “. Решението е оставено в действие с решение на Върховен административен съд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР