В първия ден от прилагането на новите изисквания - зелен

...
В първия ден от прилагането на новите изисквания - зелен
Коментари Харесай

Зеленият сертификат не спря работата на автошколите

В първия ден от използването на новите условия - зелен документ, резултат от PCR или антигенен тест, е имало закъснение на изпитите по ръководство на автомобила и изпита по доктрина, сподели Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България пред БНР.

Била е предоставена опция да се създадат бързи проби и изпитите са траяли.

„ Хората демонстрират схващане. Затова считам, че би трябвало да има ясна воля да се каже – седмица или две или три ще съблюдаваме едни правила, след което да живеем по-човешки и по-свободно. Но желая да поддържа и другите сътрудници браншовици – в случай че ще има ограничавания, то би трябвало да има за всички “, сподели той.

Заради новите условия не се чака да има отлив от искащи да карат шофьорски курсове.

За автошколите е добре, че заповедта има известно отсрочване до понеделник поради нуждата от софтуерно време, с цел да се отговори на условията.

Красимир Георгиев показа и какви са упованията на сектора след края на гратисния интервал за показване на зелените документи.

„ Може би представители на РЗИ и на Автомобилна администрация ще тръгнат по автошколите, ще стопират образователните коли, може би ще идват в часовете по доктрина и ще ревизират за това дали са спазени условията по отношение на другите документи, проби “, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР