В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 отборът

...
В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 отборът
Коментари Харесай

Мерцедес: Нямаше как по-рано да решим проблемите с W13

В първата половина на сезон 2022 във Формула 1 тимът на Мерцедес изпитваше съществени проблеми с държанието на W13, главно свързани с резултата на подскачането, който афектира много от отборите в началните стадии на акцията.

„ Сребърните стрели “ обаче овладяха този резултат в средата на лятото, което разрешава на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да извличат повече от капацитета на своя автомобил, най-много в надпреварите. По думите на шефа на Мерцедес Тото Волф неговият отбор не е можел да реши по-рано този проблем, поради неналичието на съответни данни за представянето на колата.
 Защо Мерцедес са мудни в квалификациите? Защо Мерцедес са мудни в квалификациите?
„ Липсваха ни инструментите, симулациите и разбирането на казуса. Как тъкмо той се създаваше и по какъв начин колата се развиваше в това време. Нямаше по какъв начин да я използваме в конфигурацията, в която искахме от аеродинамична позиция, механично също в никакъв случай не беше в верния прозорец. Отнени ни месеци, с цел да разберем какво тъкмо би трябвало да създадем.

„ Не споделям, че сме разкрили Свещенния граал и сме разбрали всички, което ще направи идната година лесна. Сега е основният интервал, безусловно идващите два месеца би трябвало да разберем тъкмо какво ще би трябвало да създадем, за идната година “, сподели Волф.

Звездата на тима Хамилтън също е убеден, че наученото през 2022 година ще помогне на инженерите на Мерцедес при създаването на колата за идната акция.
 Хамилтън: Ще ни би трябвало шанс, с цел да победим Ред Бул през 2022 година Хамилтън: Ще ни би трябвало шанс, с цел да победим Ред Бул през 2022 година
„ Има капацитет в колата ни. Имаме прилепяне, само че не постоянно можем да го използваме. Определено можем да подобрим и ръководството. Вярвам, че сме се насочили в вярната посока. Имам 1000% има вяра в ходара във фабриката, които сглобяват този пъзел, знам, че следващата година ще се борим за победи “, сподели седемкратният международен първенец.

Въпреки напредъкът, който Мерцедес означи в W13 през лятото „ Сребърните стрели “ към момента търсят първата си победа за сезона. Те имат още шест надпревари, с цел да реализиран това, в случай че желаят да избегнат завършека на сезон без нито една победа, откакто завоюваха купите при конструкторите през последните осем сезона.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР