В Първа професионална лига има мачове, които приковават вниманието на

...
В Първа професионална лига има мачове, които приковават вниманието на
Коментари Харесай

"Левски" и ЦСКА в дербито на стиловете

В Първа професионална лига има мачове, които приковават вниманието на цяла България. Независимо дали се назовава " Вечно дерби " или не, срещата сред " Левски " и ЦСКА е такава.

13-ият кръг може да се окаже съдбовен за шампионските упоритости на един от двата преследвачи на " Лудогорец ". ЦСКА е на втора позиция в шампионата с 27 точки, " Левски " е трети с 24 и макар че до края на шампионата има още куп срещи, психическото преимущество от възможна победа би натежало в интерес на един от грандовете.

На терена на националния стадион " Васил Левски " през днешния ден в 16:00 ч. ще се сблъскат два радикално разнообразни стила на игра.

Откакто кормилото на стадион " Георги Аспарухов " се пое от Делио Роси, " сините " се славят с съвършената отбрана, издигната по италиански образец. " Левски " е позволил единствено 2 гола под него управление (в мача против " Ботев " Пловдив), а дербито с ЦСКА ще бъде 9-и мач за опитния италианец на треньорската пейка.

В нахлуване обаче нещата не наподобяват толкоз добре. Основен голмайстор на " сините " е централният бранител Давид Яблонски с 9 гола. Чистите тарани на отбора обаче изпитват проблеми пред вратата на противника. Буш и Мапуку не са вкарвали от 6 мача насам.

В " аления " лагер пък са в другата прекаленост, а " провинен " е лидерът в голмайсторската ранглиста на шампионата - Фернандо Каранга. Бразилецът сигурно няма да спре да тормози противниците си и в този мач, изключително откакто почитателите жадуват реванш за двете следващи равенства против " Етър " и " Пирин ".

Стамен Белчев обаче потвърди, че знае по какъв начин да побеждава " Левски " и то по безапелационен метод. Специалистът записа триумфи с 3:0 против " сините " в последните два мача.

На трибуните също дава обещание да бъде горещо. Очаква се това да бъде най-посетеното дерби в последното десетилетие. От " Георги Аспарухов " се похвалиха с близо 25 000 продадени пропуски и рекорден доход от тях.

По традиция " сини " и " червени " започнаха закачките дни преди мача. Първоначално върху билетите беше изобразена емблемата на ЦСКА, само че след митинг от страна на почитателите на " Левски ", тя беше свалена. Появиха се информации, че управлението на клуба е забранило на футболисти и треньори да употребяват познатата абривиатура, защото не одобряват отбора за правоприемник на достоверното банкрутирало сдружение.

Това по-скоро раздразни " аления " лагер и те обявиха, че ще покажат, че сходни дейности няма да помрачат празника им на трибуните.

" Вечно дерби " или не, мачът от 16:00 ч. на националния стадион " Васил Левски " ще бъде прочувствен и забавен, а спечелилият ще зарадва половината футболни почитатели в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР