В парламентарната комисия по културата и медиите ще се проведе

...
В парламентарната комисия по културата и медиите ще се проведе
Коментари Харесай

Комисия на НС ще обсъжда квоти за българска музика в обществените медии

В парламентарната комисия по културата и медиите ще се организира разискване по отношение на популяризирането на българската музика в публичните медии. До момента по самодейност на „ Възраждане “ по тематиката за повече българска музика в ефира на Българското национално радио и Българската национална телевизия бяха извършени четири работни срещи в Народното събрание с присъединяване и на музикални реализатори.

Целта на поредицата от срещи бе разискване на опция за законова наредба за въвеждане на условие за най-малко 50 % българска музика в ефира на публичните медии.

Генералният шеф на БНР Милен Митев съобщи на последната от тези срещи, която се организира на трети май, че в случай че бъде наложена квота за българска музика, тя да е върху времето, предопределено за музикални творби, а не върху цялото програмно време.

" Защото говорните модули зависят от самото предаване. Понякога едно изявление може да е планувано за 10 мин., само че да излезе 15. Много е мъчно, в случай че гледаме цялото програмно време, а и тогава процентът няма по какъв начин да е чак толкоз висок, тъй като това значи да отпаднат на процедура половината политически коментарни излъчвания ".

До момента е дискусионна и тематиката за това какво се схваща под " български творби ".

Инициатор на разискванията за повече българска музика в ефира на публичните медии е депутатът от " Възраждане " Цвета Галунова, която е член на комисията по културата и медиите. На последната работна среща по тематиката беше решено идващото разискване да е точно на съвещание на комисията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР