В парламента отново са внесени в Закона за движение по

...
В парламента отново са внесени в Закона за движение по
Коментари Харесай

Отпадат стикерите от стъклото на колите

В Народното събрание още веднъж са импортирани в Закона за придвижване по пътищата, в които се предлага  да отпаднат всички стикери от предното стъкло на колите. Мотивът е, че може да се злоупотреби с информацията в чиповете в стикерите за годишен механически обзор и да възникне риск за сигурността.
От транспортното министерство обявиха, че информацията, която е вписана в стикера, е напълно за техническите данни на автомобила.Електронното разчитане на чиповете от стикерите за техническите прегледи и на регистрационните номера могат да бъдат направени единствено с техническо средство и на разстояние не по-голямо от 15 метра. Не е допустимо следене на придвижването на транспортните средства от разстояние. Технологията е идентична с различаване на номера посредством камери за автоматизирано различаване на номерата, настояват от министерството.
От там прецизират, че в стикера не се съдържат данни за идентифициране на притежателя. Автомобилите със специфичен режим на придвижване минават механически прегледи в избрани от тях пунктове.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР